foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 23/02/2024 om 22:00
Laatst bewerkt op 24/02/2024 om 11:39

Roda JC heeft voor een stunt gezorgd door koploper Willem II thuis een 2-3 nederlaag te bezorgen. Matchwinnaar was Lennerd Daneels die in de slotfase een vrije trap feilloos in het doel joeg.

Roda wist welke belangen er op het spel stonden in het topduel.  De ploeg stond met twee wissels achterin -Röseler en Müller voor de geblesseerde Didden en Bijleveld - op scherp. De eerste twee kansjes waren voor Roda en na een schot van Van der Heide dat naast ging, was het Pena-Zauner die het eerste echte gevaar met een schot in de bovenhoek afrondde en De Kerkradenaren al na 9 minuten op voorsprong bracht.

Lang duurde de vreugde in het Roda-kamp niet want vijf minuten later was het aan de andere kant Hilterman die de gelijkmaker scoorde. Doelman Calvin Raatsie voorkwam aanvankelijk nog dat de Tilburgers opnieuw konden juichen door een prima redding, maar in de 22e minuut was het Schouten die een hoekschop fraai inkopte en de stand op 2-1 bracht. Daarna waren er kansjes aan beide kanten maar Roda-verdediger Beerten voorkwam vlak voor rust dat Oosting vrij voor het doel kon scoren.

Na rust  trok Roda het spel naar zich toe en werd feller en brutaler. De Kerkraadse ploeg liet zich zelfs niet uit het veld slaan door de regen die na een uur met bakken uit de hemel viel. Een combinatie tussen Van der Heide en Sejk leverde na 65 minuten de verdiende gelijkmaker op. Roda probeerde daarna door te pakken en kreeg nog een kans via Ould-Chikh die zijn schot net naast zag gaan.

De thuisploeg leek wakker te worden en Willem II-trainer Maes bracht twee wissels in het spel. Echte kansen leverde dat niet op. Ook aan Roda-kant werd gewisseld: Daneels en Schmid kwamen in het veld. De eerste bewees zijn waarde door een vrije trap - na een overtreding op Schmid - over de muur en langs doelman Smits te krullen en Roda op voorsprong te schieten tot grote ontzetting van het thuispubliek. Die overwinning wist Roda ook in blessuretijd over de streep te trekken waardoor Willem II voor het eerst in dertien competitiewedstrijden een nederlaag leed.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.