foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/04/2024 om 20:14
Laatst bewerkt op 7/04/2024 om 21:00

Het ging zeker niet vanzelf en mede dankzij een paar goede reddingen van doelman Calvin Raatsie pakte Roda opnieuw drie heel belangrijke punten, dit keer tegen VVV Venlo.

De Venlonaren  begonnen gretiger en roken kansen in het Parkstad Limburg Stadion. Het eerste half uur moest Roda-doelman Raatsie alles uit de kast halen om een vroege tegengoal te voorkomen. VVV bleef het proberen, maar de bal ging er ondanks de kansen niet in.
Het eerste doelpunt viel na 27 minuten aan de andere kant. Na een combinatie tussen Walid Ould-Chikh en Enrique Pena-Zauner belandde de bal voor de voeten van Joey Müller die hard uithaalde en de 1-0 liet aantekenen. Dat doelpunt kwam op het juiste moment want het massaal aanwezige publiek, ruim 12.000 toeschouwers, begon te morren omdat VVV veel dreigender was.

De 1-0 was ook de rusttand en dat was in schril contrast met de cijfers van die eerste 45 minuten. Roda had namelijk pas drie keer geschoten, waarvan één keer op doel, terwijl de Venlonaren vijf keer op doel schoten.

Hoewel de halve Roda-bank zich al vroeg in de eerste helft warm liep, begonnen dezelfde elf spelers aan de hervatting. Verdediger Boyd Reith had dé kans om de voorsprong te vergroten, maar op een paar meter van het doel van Delano Van Crooij joeg hij de bal over.
Na bijna een uur wisselde Sibum voor het eerst en kwamen Sami Ouaissa en Lennerd Daneels  in het veld, niet veel later gevolgd door Rodney Kongolo en Orhan Dzeparin.

Roda werd gevaarlijker en waar Reith eerder de kans op de voorsprong had laten liggen, was het in de 72ste minuut wel raak. Vaclav Sejk had de bal veroverd en Lennard Daneels legde bal panklaar voor Reith die nu wel de bal in de touwen joeg.

In blessuretijd werd het toch nog billenknijpen nadat Martijn Berden de 2-1 scoorde. Maar Calvin Raatsie bleef koel en hield zijn doel schoon. Door die winst staat Roda steviger op de tweede plek achter Willem II. Concurrent Groningen speelde namelijk gelijk tegen NAC en staat nu drie punten achter Roda JC.