foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 23/03/2024 om 23:27
Laatst bewerkt op 24/03/2024 om 11:34

Roda JC heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie. NAC Breda kon in de eerste helft de stand nog in evenwicht houden, maar na rust stoomde Roda door en won verdiend met 3-1.

En dat met een elftal dat door de afwezigheid van doelman Calvin Raatsie, Enrique Pena-Zauner, Vaclav Sejk en Rodney Kongolo vier basisspelers miste. Die opengevallen plekken werden naadloos ingevuld door Koen Bucker, Teun Bijleveld, Maximilian Schmid en Lennerd Daneels. En dat is de kracht van de Kerkraadse ploeg dit seizoen dat ook de vervangers hun waarde bewijzen voor het elftal.

Roda trof thuis een tegenstander met vertrouwen want de ploeg uit Breda had de afgelopen vier wedstrijden winnend afgesloten. Na de 1-0 voorsprong door Walid Ould Chikh binnen het kwartier stond de stand na 8 minuten al weer gelijk door een doelpunt van Omarsson. Daarna was het Schmid die een kans kreeg vrij voor de keeper, maar door de draai die hij moest maken kracht miste. Ook vlak voor rust kreeg de Duitser nog een kans maar de stand bleef 1-1.

Na rust was het wel raak voor Schmid die Roda weer op voorsprong bracht waarna Lennerd Daneels een kwartier voor het einde de 3-1 liet aantekenen.
Net zo mooi als de overwinning was ook de terugkeer van Sami Ouassa. De middenvelder stond noodgedwongen een week of 7 langs de kant vanwege een kuitbreuk. Het hele stadion hield dan ook de adem in toen in de slotfase zijn tegenstander Jan van den Bergh hem neer haalde en hij geraakt werd op het been dat net genezen was. Maar gelukkig kon Ouaissa de wedstrijd uitspelen en mocht zijn tegenstander inrukken na de tweede gele kaart.

Door de overwinning blijft Roda op koers voor promotie en heeft ploeg nu vier punten voorsprong op nummer drie Groningen dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.