foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 25/02/2023 om 07:34
Laatst bewerkt op 25/02/2023 om 10:19

Roda JC heeft in eigen huis geen vuist kunnen maken tegen Almere City. Na 90 minuten gingen de gasten met een 0-2 overwinning op zak naar huis.

Door die derde nederlaag op rij is de Kerkraadse ploeg gezakt naar de 12de plek op de ranglijst en lijkt de nacompetitie verder weg dan ooit.

Voor de wedstrijd had trainer Edwin de Graaf harde woorden gesproken, de lat moest hoger en wie niet presteerde moest rekening ermee houden dat  een andere speler zijn plaats kon innemen. Na afloop van de wedstrijd wilde hij geen namen noemen, al was het frappant dat de hele linkerkant gewisseld was.

Roda begon niet slecht aan de wedstrijd, maar kwam al na 27 minuten op achterstand na een penalty. Lennard Hartjes veroorzaakte de strafschop door een Almere-speler in het strafschop gebied onderuit te schoppen.  Voor rust kon Roda daar weinig tegenoverstellen.

Al snel na de hervatting maakte Almere het tweede doelpunt en was de wedstrijd eigenlijk al gedaan. Dylan Vente kreeg nog twee kansjes, maar dat leverde niets op. Tot frustratie van de supporters die de selectie uitfloten.

Om de boel weer op de rails te krijgen is er voor de Roda-trainer de komende weken werk aan de winkel. Tijdens de wedstrijden moeten er wat hem betreft de vonken vanaf springen, net zoals dat volgens hem ook op de trainingen gebeurd. En er moet zakelijker gevoetbald worden, zoals tegenstander Almere City had gedaan.