foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 7/04/2023 om 22:00
Laatst bewerkt op 7/04/2023 om 23:40

Roda JC heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag.

Na de afslachting van afgelopen maandag in Eindhoven tegen Jong PSV (5-1) had Roda JC duidelijk iets recht te zetten tegen ADO Den Haag. Het team van Edwin de Graaf begon dan ook furieus aan deze wedstrijd.

Sami Ouaissa had na 16 minuten de grootste kans om de score te openen, maar zijn schot ging maar net naast. Halverwege de eerste helft vlakte het tempo een beetje af en was ADO Den Haag iets meer op de helft te vinden van Roda JC. Roda kwam echter niet in gevaar, tot de 45e minuut toen Arjen van der Heide een vrije schop claimde maar scheidsrechter Martijn Vos deze wegwuifde en de hier uit volgende aanval Mario Bilate de 0-1 binnenschoof. Dit was tevens de ruststand.

In het begin van die tweede helft sloop er dan ook weer even de voorzichtigheid in, maar in de 54e minuut werd Dylan Vente in het strafschopgebied vastgehouden en bracht de topscorer zelf Roda JC vanaf elf meter op gelijke hoogte 1-1. Gelijk na dat doelpunt bracht Edwin de Graaf twee verse krachten om aanvallend iets te forceren. Echter na 74 minuten kwam Roda JC met tien man te staan toen de toch al niet sterk opererende aanvoerder Niels Röseler zijn tweede gele kaart pakte.

Met nog negen minuten te gaan kreeg Dylan Vente een enorme kans maar schoof de bal met de binnenkant van de voet naast het doel. Het publiek ging nog eens achter de club staan, maar gescoord werd er niet meer. Met dit gelijke spel schiet Roda JC dan ook weinig op.