foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 17/02/2024 om 00:59
Laatst bewerkt op 17/02/2024 om 09:53

Drie heel belangrijke punten. Die wist Roda JC in de knotsgekke wedstrijd tegen FC Emmen veilig te stellen. Invaller Saydou Bangura en Teun Bijleveld deden in de zes minuten blessuretijd de wedstrijd kantelen en bogen een1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Wat in de 90 minuten voorafgaand niet lukte, lukte wel in de extra tijd die werd gegeven omdat tegenstander Emmen opvallend veel tijd rekte. Waar de Drenten - gesteund door twee volle bussen met supporters die gratis de wedstrijd mochten bezoeken - zich al rijk rekenden,  daar bleef Roda knokken. En met succes. Door de winst wisselde Roda namelijk weer stuivertje op de ranglijst met ADO Den Haag dat verloor van koploper Willem II.

Roda kreeg, zeker in de eerste helft, kansen genoeg om de wedstrijd in een vroege fase al te beslissen. Spieringhs, met masker vanwege een gebroken neus, Pena-Zauner, Van der Heide, Kongolo en Sejk kregen mogelijkheden, maar de bal ging naast, over, tegen de paal of in de handen van doelman Hoekstra die drie seizoenen geleden in Kerkrade onder de lat stond. Vlak voor rust opende van der Heide de score, maar nog voor het rustsignaal klonk was de stand al weer gelijk getrokken: 1-1.

Ook Emmen kreeg genoeg kansen en was in de tweede helft zelfs de gevaarlijkere ploeg omdat de Kerkradenaren slordig waren. Scholte, net een paar minuten in het veld, bracht Emmen in de 67e minuut op voorsprong. Een luxe voor de ploeg die de afgelopen acht duels, 1 keer gelijk speelde en zeven keer verloor.

Roda-trainer Bas Sibum bracht gaandeweg de wedstrijd vier extra aanvallers in het veld. Maar in de reguliere speeltijd bleef de 1-2 op het scorebord staan. Pas na twee minuten in de verlenging zag Bangura zijn kans schoon en bracht de stand op 2-2 met een rake kopbal. Teun Bijleveld liet drie minuten later het stadion op zijn grondvesten schudden toen hij raak schoot en alsnog de drie punten wist veilig te stellen.