foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 28/10/2022 om 21:51
Laatst bewerkt op 29/10/2022 om 10:08

Na twee verloren uitwedstrijden had Roda JC een bijna plichtmatige overwinning nodig tegen de rode lantaarn in de Keuken kampioen-divisie Jong FC Utrecht. Het werd uiteindelijk 4-1.

De beginfase liep echter anders want na 6 minuten keek Roda al tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Mees Rijks. Na een klein half uur spelen dan toch de gelijkmaker, een indraaiende corner van Arjan van der Heide werd door niemand meer aangeraakt en verdween achter doelman Raatsie van Jong Utrecht 1-1.

In de slotfase van de eerste helft moest Utrecht met 10 man verder. Rijks kreeg na twee keer geel de rode kaart. Toch was de beste kans weer voor Jong Utrecht maar Versluis kopte deze enorme kans naast.

Na even van te voren een grote kans niet weten te benutten was het dan toch Romano Postema die Roda in de 56e minuut met een nog aangeraakt schot op voorsprong bracht 2-1. En zeven minuten later was het zelfs weer raak. Dylan Vente scoorde zijn twaalfde doelpunt van het seizoen en daarmee de 3-1 voor Roda.

Roda kreeg de smaak te pakken, met name Van der Heide speelde een goede partij en uit zijn voorzet scoorde Phil Sieben de 4-1. Dit was tevens de eindstand.