foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 30/01/2023 om 23:24
Laatst bewerkt op 31/01/2023 om 10:01

Roda JC had voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper PEC Zwolle dat de laatste keer verloor op 26 oktober van afgelopen jaar, uitgerekend tegen MVV, de tegenstander van Roda komende zondag. Het werd echter 1-2 voor de gasten.

De beginfase was duidelijk voor PEC Zwolle dat al vroeg een doelpunt wilde forceren. Na twintig minuten kwam Roda beter in hun spel en kreeg zelfs enkele kansjes. Vanaf dat moment toonde Roda meer lef en was feller in de duels. Toch was het PEC dat de score opende in de 33e minuut. Op de inzet van Lennart Thy was keeper Moritz Nicolas kansloos 0-1. En nog geen 4 mintuten later werd het zelfs 0-2 door Thomas van de Belt.

Gelijk vanaf het begin van de tweede helft verhoogde PEC Zwolle de druk om Roda zo snel mogelijk de definitieve genadeklap toe te dienen. De kampioen kandidaat nummer één combineerde er vrolijk op los.

Halverwege de tweede helft werd Roda ineens wakker geschud en had met enkele kansen, de grootste voor Dylan Vente, de achterstand kunnen verkleinen. Dat lukte wel in de 73e minuut toen Dylan Vente Lennard Hartjes op maat bediende, die de bal achter PEC doelman Jasper Schendelaar schoof: 1-2.

In de extra speeltijd Roda schoot Boyd Reith nog op de paal en mocht PEC Zwolle uiteindelijk van geluk spreken dat het bij 1-2 bleef.