foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 9/09/2022 om 22:54
Laatst bewerkt op 10/09/2022 om 09:09

Roda was van te voren gewaarschuwd want afgelopen seizoen liet het tegen diverse beloften teams punten liggen. Ook tegen Jong PSV liet het twee punten liggen. Jurgen Streppel koos voor weer twee nieuwe gezichten in de startelf waar nog slechts drie spelers van vorig seizoen aan de wedstrijd begonnen.

Het was zoeken voor Roda JC in de beginfase maar verder dan twee corners die overigens geen gevaar opleverden kwam het niet. De grootste kans was tot dan toe voor Lennard Daneels die op de rechterflank goed naar binnen sneed, maar de bal over het doel schoot. Soortgelijke actie deed Dylan Vente hem een paar minuten later hem na, veel te gehaast jaagde hij de bal eveneens over het doel.

De kansen hoopten zich op. Eerst Bryan Limbombe die zijn lage schuiver met veel moeite gekeerd zag door keeper Kjell Peersman en even later diezelfde Limbombe met een voorzet op maat waar de lat bij de inzet van Romano Postema redding moest brengen. Dit was tevens de grootste kans in deze eerste helft want tot doelpunten kwam het niet.

Gelijk vanaf het fluitsignaal zocht Roda ook in de tweede helft  de aanval maar Jong PSV verdedigde met man en macht en tot dan toe met succes. Het was Bryan Limbombe die Roda op sleeptouw probeerde te nemen maar ook zijn acties waren niet altijd even gelukkig. Het stadion werd helemaal stil toen 11 minuten voor tijd Jong PSV ook nog op voorsprong kwam 0-1 doelpuntenmaker Mohamed Nassoh.

Met lange halen ging Roda JC in de 6 minuten blessuretijd nog op zoek naar de gelijkmaker en wonder boven wonder viel die in de allerlaatste minuut door de vandaag totaal onzichtbare maar uiteindelijk goudhaantje Dylan Vente.