Foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 1/04/2022 om 22:48
Laatst bewerkt op 2/04/2022 om 11:33

Roda JC heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut lang geapplaudisseerd voor Roda’s suikeroom Frits Schrouf die afgelopen week op 82-jarige leeftijd overleed.

Op een toch wel glad en af en toe moeilijk te bespelen veld kreeg Roda JC binnen 10 minuten twee enorme kansen, maar in beide gevallen zat er een voet tussen van een Utrechtenaar. Alleen door slordigheden kwam Jong FC Utrecht, de ploeg gecoacht door oud Roda JC trainer Darije Kalezic, aan enkele aanvallende impulsen toe. Eén keer moest keeper Rody de Boer zelfs in actie komen. Roda JC creëerde echter te weinig waardoor Jong FC Utrecht meer aan voetballen toekwam.

In de laatste minuut van de eerste helft was het dan toch raak. Eindelijk weer eens een prachtige combinatie waarbij Dylan Vente de bal panklaar legde voor Davy van de Berg die tegen zijn oude ploeg zijn eerste doelpunt voor Roda JC maakte en tevens de ruststand op 1-0 bracht.

Na 8 minuten in de tweede helft legde scheidsrechter Jannick van der Laan het spel stil nadat de keeper Thijmen Nijhuis van Jong FC Utrecht door vermoedelijk een sneeuwbal vanaf de tribune werd bekogeld. Het spel werd er op dat moment niet beter op en in de 58e minuut kwam FC Utrecht zelfs op gelijke hoogte. Derensili Sanchez mocht ongehinderd uithalen en schoof de bal in de lange hoek langs Rody de Boer 1-1.

Met ietwat geluk kwam Roda na 75 minuten toch weer op voorsprong. Een voorzet van Patrick Pflücke werd door de ingevallen Robert Klaasen ingeschoten en verdween achter keeper Nijhuis: 2-1.

Roda behaalde niet het niveau van de laatste weken maar boekte wel een belangrijke overwinning voor het verdere verloop van de 4e periode en met het oog op de play-offs.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.