VIDEO: Rijdende rechter begrijpt problemen heringerichte Trichterweg  

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/01/2023 om 09:51
Laatst bewerkt op 16/01/2023 om 12:14

Meester John Reid, van het televisieprogramma de rijdende rechter, was vrijdag voor een tv-opname in Brunssum. Na de herinrichting van de Trichterweg vindt omwonende Betsy Groenewold het een beetje griezelig om met haar auto vanaf haar oprit de drukke straat op te rijden.

Meester Reid probeerde vrijdag of een spiegel naast de oprit een oplossing kon zijn voor het probleem."Ik begrijp heel goed dat ze zich daar zorgen over maakt", zegt Reid. "Maar de gemeente zegt dat het niet hun droom is om hier langs de Trichterweg 200 spiegels te plaatsen", vertelt de meester met een lach.

Wethouder Hugo Janssen vindt dat inwoners mondiger worden, en dat is oké. "Ze zoeken naar hun eigen recht. Je probeert een straat in te richten zoals we het hier gedaan hebben en dat gaat meestal goed. Maar sommige mensen zijn daar niet blij mee. We laten een eventuele oplossing aan de rechter over."

Betsy Groenewold is na het bezoek van meester John Reid opgelucht. "Ik ben blij dat ik hem van dichtbij mocht meemaken, de meester was zeer vriendelijk. Er zijn mogelijkheden, laten we hopen dat ik in de toekomst wat makkelijker de oprit af kan".

Na het bezoek aan de Trichterweg ging het gezelschap naar kasteel Doenrade waar de hoorzitting gefilmd werd. Volgende week volgt een beslissing maar die wordt pas in de televisie-uitzending bekend gemaakt. De datum van die uitzending is nog niet bekend.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties