VIDEO: Riet verloor jaar geleden man en zwager door corona

Gepubliceerd op 1/03/2021 om 15:52
Laatst bewerkt op 1/03/2021 om 16:49

Eén jaar geleden, aan het begin van het coronatijdperk, verloor Riet Cremers binnen een paar weken haar echtgenoot en zwager door de infectieziekte.

De Schinveldse kreeg, samen met haar schoonzus, ook corona maar bij beiden waren de symptomen minder hevig. Cremers, oud-wethouder van Onderbanken, vertelt in een gesprek met ZO-NWS over het gebrek aan kennis tijdens het begin van deze, toen nog nieuwe, ziekte.

Daardoor was volgens haar de informatievoorziening slecht en onduidelijk en waren de beschermingsmiddelen schaars of niet beschikbaar. Ook waren er moeilijkheden rond het bezoek aan haar zieke echtgenoot omdat Cremers corona (gehad) had en niemand kon zeggen of zie nog positief was.

Toch kijkt ze niet in wrok om, de Schinveldse denkt dat het ziekenhuis in Heerlen op de I.C. alles geprobeerd heeft wat mogelijk was om haar man en zwager te helpen.  Nu, één jaar later is Cremers verbaasd dat het virus zich zo kon uitbreiden.

Ook probeert ze zich niet kwaad te maken op de groep virusontkenners en op mensen die de coronaregels niet zo nauw nemen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties