VIDEO: Resultaten Heel Heerlen Graaft gepresenteerd

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/03/2024 om 19:00
Laatst bewerkt op 1/03/2024 om 19:06

Het archeologisch onderzoek waarbij Heerlenaren in hun eigen tuin hebben gegraven is een groot succes en smaakt naar meer. De resultaten werden vrijdag gepresenteerd.

Afgelopen september is onder begeleiding van archeologen door zo'n 150 vrijwilligers gegraven in de tuinen van 30 woningen in het Romeins Kwartier in Heerlen. Een zoektocht van Heerlenaren naar hun eigen verleden. Vrijdag, bijna een jaar na de start van het project zijn de bevindingen gepresenteerd.

In totaal zijn ruim 8500 historische voorwerpen gevonden, met een totaal gewicht van 211 kilo. Eén van de meest opmerkelijke vondsten is een Romeinse vloer, bedolven onder een dikke laag Romeins puin. De vloer maakte deel uit van een groot Romeins bouwwerk waarvan eerder al delen zijn opgegraven. 

Ook zijn voorwerpen gevonden uit de Middeleeuwen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties