VIDEO: Rainforest Amazonia in GaiaZOO bijna klaar

Foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 17/06/2023 om 09:00
Laatst bewerkt op 17/06/2023 om 09:00

In GaiaZOO wordt momenteel veel gebouwd en verbouwd. Meest in het oog springend wordt het nieuwe apenverblijf Rainforest Amazonia in het centrum van het park.

De dierentuin hoopt het verblijf nog voor de zomer te openen. De apen komen door het soms moeizame landelijke vergunningenbeleid iets later. Naast het nieuwe apenverblijf komt er bij de ingang een grote nieuwe volière.

Sommige vernieuwingen zijn niet toegankelijk voor het publiek. Zo wordt er gebouwd aan een dienstencentrum en nieuwe kantoren. Ook komt er een dierenopvangcentrum. 'Het komt heel vaak voor dat dieren even uit de collectie gehaald moeten worden', zegt Rob Huppertz, directeur van GaiaZOO. 'Bijvoorbeeld als ze op transport gaan of ruzie hebben binnen de groep. We krijgen nu een gebouw waar we de dieren kunnen onder brengen met alle nodige faciliteiten'.

De verschillende projecten, die twee jaar in beslag nemen, worden geraamd op zo'n 4,5 miljoen euro. 'Veel geld', beseft de directeur. 'We hebben er lang voor moeten sparen, we lenen nooit geld. Pas als we genoeg gespaard hebben geven we het uit'. Die inkomsten komen dan van de ongeveer een half miljoen bezoekers die het park jaarlijks weten te vinden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties