VIDEO: President Italië bezoekt Thermenmuseum Heerlen

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/11/2022 om 16:54
Laatst bewerkt op 11/11/2022 om 17:15

Heerlen kreeg vrijdagmiddag hoog bezoek. De president van Italië, Sergio Mattarella, kwam hoogstpersoonlijk naar de stad toe. Hij sloot zijn staatsbezoek in Nederland af met een rondleiding in het Thermenmuseum. 

Het was zijn eigen idee om naar Heerlen te komen. De Italiaanse ambassadeur had de president verteld over de ruïnes van het oude Romeinse badhuis in Heerlen en aangeraden er naartoe te gaan. 

Een stoet van auto's en Italiaanse politieagenten bracht de president vrijdag van Maastricht naar Heerlen. Daar werd hij opgewacht door basisschoolkinderen met Italiaanse vlaggetjes, het team van het Thermenmuseum zelf en het bestuur van Heerlen. 

Het bezoek betekent veel voor het Thermenmuseum. Volgens Hans Thuis, directeur van het museum, is het een erkenning voor het vele werk dat er verricht is. 

Ook wethouder Jordy Clemens deed het goed om te horen hoe mooi de president het oude badhuis vond. Zijn goedkeuring zet volgens de wethouder een positieve stempel op de plannen die de gemeente heeft om het museum uit te breiden. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties