VIDEO: Politie jaagt op 120 jongeren in Heerlerheide

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 16:50
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 16:52

Een merkwaardig verschijnsel in Heerlerheide donderdagmiddag, waarbij de dertig agenten en handhavers jagen op 120 jongeren. Niet vanwege criminele activiteiten, maar als onderdeel van een spel. Jongeren van alle Heerlense schoollocaties doen mee.

Het spel is ontstaan naar aanleiding van een initiatief van Jager 045. Voor de locatie is gekozen voor het Corneliusplein, dat al jaren in het teken staat van jongerenoverlast.

Op deze manier komt niet alleen de politie, maar ook gemeente en jongerenwerkers op een laagdrempelige manier in contact met de jongeren, die normaal lastiger te bereiken zijn. Lamine Derks is een van de bedenkers van het initiatief 045. "Ik merkte dat er onnodig vervelend gedrag wordt geuit naar politieagenten. Dat is zou niet moeten. De politie is je vriend en niet je vijand."

Ook teamchef Ali Sabri van de politie Heerlen juicht het initiatief toe. "We zoeken altijd de verbinding op met jongeren en dit spel helpt daar behoorlijk aan mee."

Tijdens het spel proberen jongeren in groepen van vijf uit handen te blijven van de politie. De groep die het eerst op vier verschillende locaties hun kaart laat stempelen, heeft gewonnen.

Na afloop werden de bedenkers van het initiatief verrast met jongerenlintje.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties