VIDEO: Plaquette omgekomen piloten onthuld bij kasteel Cortenbach

Gepubliceerd op 26/11/2023 om 13:00
Laatst bewerkt op 26/11/2023 om 13:29

Bij kasteel Cortenbach in Voerendaal is zondag een plaquette onthuld voor gesneuvelde militairen van het 125th. Liaison Squadron. 

Op 26 november 1944 werd een verkenningsvliegtuig van het type Stinson Sentinel door Duitse luchtafweer neergeschoten en crashte in een weiland ten zuiden van Heinsberg, vlakbij het gehucht Schleiden. Beide bemanningsleden, piloot Frederick Stoecker en zijn mecanicien William Hunt kwamen daarbij om het leven. Het vliegtuig van het Amerikaanse leger vertrok vanaf een aangelegd vliegveldje bij het kasteel.

Samen met de Vrienden van Wijnandsrade, Paul van Zwijndregt en de gemeente Voerendaal werd zondag een gedenkplek, in de vorm van een plaquette uit cortenstaal, onthuld om de gesneuvelde bemanningsleden evenals de overige gevallenen van dit squadron te herdenken. Dat is precies 79 jaar nadat Stoecker en Hunt het ultieme offer voor onze vrijheid brachten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties