VIDEO: Planten en bloembollen maken Heerlerheide groener

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 23/10/2022 om 15:03
Laatst bewerkt op 23/10/2022 om 15:19

Een groener winkelcentrum. Dat was het doel van een groot aantal vrijwilligers dat tijdens het plantweekend Heerlerheide meer dan 1500 planten en 600 bloembollen de grond in stak. 

Het was een initiatief van de ondernemersvereniging Heerlerheide dat samen met andere partners en de gemeente werkelijkheid werd. De planten, waarvan sommige kunnen groeien tot twee meter hoog, moeten het winkelcentrum niet alleen aantrekkelijker maken, maar ook zorgen voor betere waterafvoer en meer biodiversiteit. 

Het duurde twee dagen om alles te planten. In het voorjaar zullen de planten gaan bloeien en de Wannerstraat uiteindelijk een groener karakter geven. 

En dat is nodig volgens wethouder Marco Peters. Het groen zou volgens hem een goeie afwisseling zijn van de vele stenen en beton in de winkelcentra. Het initiatief van de ondernemersvereniging is volgens hem dan ook een inspiratie voor de rest van Heerlen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties