VIDEO: Peuters in Nuth genieten van Muziek op Schoot

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/11/2021 om 17:30
Laatst bewerkt op 17/11/2021 om 17:34

In de bibliotheek van Nuth vond woensdag de workshop 'Muziek op Schoot' plaats. Peuters en hun verzorgers kwamen naar de Boekstart-hoek en zongen en dansten samen met muziekdocent en kindertherapeut Eveline Arnold.

Zij ziet muziek als een middel om de band tussen peuters en verzorgers te versterken. “Ik wil de volwassenen een aantal voorbeelden geven hoe ze muziek kunnen inzetten om alledaagse dingen als tandenpoetsen, opruimen en naar bed brengen, leuker te maken. Als je een ritme of melodie gebruikt leren kinderen ook makkelijker en sneller. Bovendien is het een goed alternatief voor tv-kijken of spelletjes spelen op de telefoon,” aldus Arnold.

Voor de bibliotheek is de workshop een manier om van de bibliotheek een plek van ontmoeting te maken waar kinderen en hun verzorgers creatief bezig kunnen zijn. “Het gaat ook om kinderen die nog niet kunnen lezen maar door deze workshop toch al in de bibliotheek komen. Ze zoeken na afloop soms een boekje uit,” zegt bibiotheekmedewerker Femke Fermans.

Wanneer de volgende Boekstart-activiteit plaatsvindt in de bibliotheek van Nuth is door corona nog niet duidelijk. Raadpleeg daarvoor de website.

Advertenties