VIDEO: Parkstad hoopt opnieuw op regiodeal van 40 miljoen euro

Foto © ZO-NWS | L1
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 6/09/2022 om 10:45
Laatst bewerkt op 6/09/2022 om 11:42

De regio Parkstad hoopt opnieuw op een financiële bijdrage van het Rijk van 40 miljoen euro. Tussen 2019 en 2022 ontving de regio al eens 40 miljoen euro om de sociaal-economische achterstand in het gebied weg te werken. 

Zo is er geïnvesteerd in Basisschool De Horizon waar kinderen een verlengde schooldag krijgen met meer reken en taalles, maar wordt er ook meer aandacht besteed aan muziek en creativiteit. 

Nederlandse regio's kunnen tot 15 november opnieuw voorstellen indienen om kans te maken op een bedrag van het rijk. In totaal is er voor de komende jaren zo'n 285 miljoen euro beschikbaar. 

"Ik hoop, en ik ga er ook stiekem van uit, dat we weer voor die 40 miljoen euro kunnen gaan", zegt burgemeester van Heerlen, Roel Wever. 

Minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot wil nog geen toezeggingen doen. "Ik moet natuurlijk wel een eerlijke scheidsrechter zijn, dus ik kan nu nog niet vooruit lopen op de uitkomsten."

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties