VIDEO: Over drie jaar duidelijkheid toekomst Awacs

Gepubliceerd op 8/08/2022 om 18:39
Laatst bewerkt op 8/08/2022 om 19:48

Over ongeveer drie jaar is duidelijk wat er na 2035 met de Awacsbasis in Geilenkirchen gaat gebeuren. Dat zei plaatsvervangend commandant Bas Pellemans maandag tijdens een gesprek met ZO-NWS op de basis net over de grens met Schinveld.

De basis viert dit jaar haar 40-jarig bestaan, zonder de bekende open dagen die in het verleden tijdens jubilea werden gehouden. De Navo zoekt al enige tijd naar alternatieven voor de oude radartoestellen die het luchtruim bewaken.

Afgesproken is dat de basis, in de huidige vorm, in 2035 sluit. “Dat zou bijvoorbeeld kunnen met andere bemande of onbemande vliegtuigen. Op drie mogelijkheden wordt nu gestudeerd en over twee à drie jaar rolt daar een beslissing uit en kunnen we ook meer zeggen over de eventuele toekomst van de basis”, aldus Pellemans.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties