VIDEO: Organisatie dik tevreden met afgelopen editie Parade

foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 8/07/2024 om 10:19
Laatst bewerkt op 8/07/2024 om 19:45

De Worldfestival Parade in Brunssum zit er weer op. Zondag, de laatste dag van het vierdaagse event was mede dankzij de gunstige weersomstandigheden een topper: zeker 25.000 bezoekers stonden langs de kant om te genieten van een keur aan internationale dansgezelschappen.  

En dat, terwijl enkele kilometers verderop die andere grote publiekstrekker gaande was: het OLS 2024 Beekdaelen. In Doenrade om precies te zijn. Dat de activiteiten rond het Oud Limburgs Schuttersfeest dit jaar precies samenvielen met de Worldfestival Parade zat de organisatie van het dansfestival aanvankelijk niet lekker. Gebleken is dat beide events elkaar niet bijten. 

Ook onder het EK-voetbalduel Nederland - Turkije heeft afgelopen zaterdag is nauwelijks van invloed geweest op de bezoekersaantallen, blikt Ron Kamerman van het Worldfestival Parade tevreden terug.  

Over de hele vier dagen is gerekend op 60.000 tot 80.000 bezoekers. Dat aantal is ook  komen kijken. 

Op het festival is vrijwilliger Roberto uitgeroepen tot de nieuwe Mister Parade 2024. Hij is sinds 1980 betrokken bij de organisatie, waarvan een kleine 30 jaar als tolk/begeleidier van de dansgroepen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties