VIDEO: OLS start crowdfunding: 'Korte voorbereiding brengt extra kosten met zich mee'

Gepubliceerd op 13/05/2024 om 09:24
Laatst bewerkt op 13/05/2024 om 16:50

De OLS-organisatie hoopt nog zo'n 20.000 euro binnen te halen met een geldinzamelingsactie. De korte termijn waarop het Oud Limburgs Schuttersfeest dit jaar uit de grond moet worden gestampt brengt extra kosten met zich mee.

Het geld dat de fondsenwerving op gaat brengen, wordt aan het Kinder-OLS en de Meezingmiddag besteed. 

Het inhuren van materiaal, het terrein, beveiliging en artiesten zijn voorbeelden van bedragen die duurder zijn uitgevallen. Het geld dat sponsoring, subsidies en horeca opbrengt, is niet genoeg om dat allemaal te bekostigen, aldus vice-voorzitter Jos Timmermans tegen ZO-NWS.

De hoger uitgevallen bedragen zijn niet de enige reden waarom er een crowdfunding in het leven wordt geroepen. "Uit vorige jaren weten we dat er veel mensen zijn die willen bijdragen, maar niet met grote bedragen. Denk bijvoorbeeld een kleine ondernemers of particulieren. Middels de crowdfunding kunnen ook zij een steentje bijdragen", aldus Timmermans.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties