VIDEO: Na 47 jaar lesgeven in Kerkrade is juf Marie-José bezig aan haar laatste week

Gepubliceerd op 2/07/2024 om 15:30
Laatst bewerkt op 2/07/2024 om 16:07

Toen ze net twintig was, begon ze met lesgeven op de basisschool waar ze zelf ook op gezeten had. Nu, 47 jaar later, is de laatste week voor juffrouw Marie-José Evers op basisschool de Schakel in Kerkrade ingegaan. 

Aanstaande vrijdag neemt de bijna 67-jarige lerares afscheid van de school waar ze haar hele carrière gewerkt heeft. "Dit is mijn tweede thuis." 

Marie-José heeft in haar tijd op De Schakel lang lesgegeven aan groep 7 en 8. De laatste jaren werkt ze als vliegende kiep in verschillende groepen. "De kinderen ga ik straks het meest missen. Al heb ik slechte zin of voel ik me niet lekker, zodra ik de klas in ga met de kinderen ben ik alle negativiteit vergeten."

Als het aan haar zelf lag, was ze nog een poosje doorgegaan met werken. "Niet fulltime, maar één of twee dagen in de week had ik nog graag gedaan", zegt Marie-José. De directie besloot echter anders; in juli wordt ze 67 jaar en dat betekent dat ze met pensioen 'moet'.

De lerares blikt met plezier terug op een mooie tijd op de basisschool in Kerkrade. Een periode waarin ze verschillende generaties voorbij heeft zien komen, maar ook diverse ontwikkelingen in het onderwijs heeft doorgemaakt. Bijvoorbeeld de komst van een digi-bord en computers. "Als oude, grijze juf was dat niet altijd makkelijk. Maar zoals ik jonge collega's soms wat bij kan brengen, zo leren zij mij met dit soort dingen omgaan." Als gevraagd wordt naar haar mooiste herinnering, vindt ze dat lastig antwoorden. "Ik kan wel een encyclopedie schrijven over alle bijzondere momenten."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties