VIDEO: Muziekles voor niet muzikanten bij Fanfare Sint Clemens

Foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/11/2022 om 16:32
Laatst bewerkt op 27/11/2022 om 16:35

Fanfare Sint Clemens uit Arensgenhout neemt vanaf januari tot april nieuwe muzikanten in de arm. Het 'nieuwe talent' heeft nog geen ervaring met muziekinstrumenten en gaat uiteindelijk meedoen met een daadwerkelijk concert. 

Inmiddels hebben zich al meer dan twintig mensen aangemeld voor het project van de fanfare. 

Het concept werd ontwikkeld in Friesland en heeft zich ruimschoots bewezen. Al honderden mensen zijn daar begonnen met muziek maken. Fanfare Sint Clemens besloot het ook te doen. 

Over een tijdspanne van vier maanden krijgen de nog onervaren muzikanten les van leden van de fanfare. Ieder kiezen ze hun beoogde instrument en proberen ze er geluid uit te krijgen. 

Een van de initiatiefnemers, Anouk Huijts, heeft er zin in, maar heeft zich ook al mentaal voorbereid op de lessen. "Ik denk dat we vooral moeten opletten dat we niet te snel willen gaan", zegt ze. "Voor ons zijn heel veel dingen vanzelfsprekend en is het logisch hoe je een instrument vastpakt en noten speelt, maar als je nog nooit een instrument in handen hebt gehad is dat wel lastig op het begin". 

Een van de deelnemers is Yvonne Dreessen die opgegroeid is een dorp waar bijna iedereen bij de fanfare zit. Voor haar is het project een mooie kans om ook mee te gaan doen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties