VIDEO: Minister Hugo de Jonge bezoekt Kerkrade en Brunssum

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 8/11/2023 om 16:13
Laatst bewerkt op 8/11/2023 om 16:43

Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken bezocht woensdag Kerkrade en Brunssum.

In Kerkrade ging de minister onder andere kijken in de buurt Rolduckerveld. Daar worden op termijn 655 nieuwe woningen gebouwd. De huidige (flat-)woningen zijn voor een groot deel verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van hedendaags  en toekomstig wooncomfort. De sloop van enkele hoogbouw woonflats is inmiddels afgerond. De komende jaren zal de woonwijk een complete metamorfose ondergaan.

In Brunssum ging De Jonge op bezoek in de buurt De Egge. Die wijk is grotendeels opnieuw opgebouwd met behoud van het originele karakter. De bewindsman was onder de indruk van de grootschalige herbouwproject. "Een echt authentiek mijnbouwdorp, helemaal in ere hersteld, heel waardevol". Was er vroeger sprake van bevolkingskrimp, nu is groei aan de orde. "Spreken over krimp moet eigenlijk verboden worden. Nederland groeit dus Limburg-Zuid kan ook volle bak groeien. Grootschalige woningbouw is hier ook echt nodig", liet De Jonge in Kerkrade optekenen.

De minister werd in Kerkrade en Brunssum onder andere vergezeld door Roel Wever, voorzitter stadsregio Parkstad, Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade en Hugo Janssen, loco-burgemeester van Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties