VIDEO: Minder chocolade paashazen dit jaar: cacaoprijs hoger dan ooit

Gepubliceerd op 26/03/2024 om 17:24
Laatst bewerkt op 7/04/2024 om 13:49

De cacaoprijs is hoger dan ooit. Dat merkt de Schinnense chocolatier Vincent Scheepers aan de verkoop. Die is stukken minder dan andere jaren. Waar Scheepers eerst ruim 3 euro inkoopsprijs betaalde, is hij nu wel 11 euro kwijt. 

Dat voelen ook klanten in hun portemonnee. 

"Het kost ons veel meer geld en dat moeten wij doorberekenen aan de klant. De inkoopsprijs ligt vier keer hoger dan normaal, dus we moeten de verkoopsprijs wel verhogen. Tot nu bestellen de klanten daardoor minder", verklaart Scheepers. 

Maar chocolade blijft een populair luxeproduct en de prijsstijging weerhoudt de klanten er niet van om de chocolade in huis te halen. "Ik kom hier alleen met de feestdagen en dan kijk je er niet naar", vertelt een klant. "Het is gewoon leuk om te geven, een kleinigheidje met Pasen." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties