VIDEO: Magneetvissers hadden engeltje op hun schouders

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 3/05/2022 om 10:57
Laatst bewerkt op 3/05/2022 om 11:11

De twee magneetvissers die maandagavond een fosforbom uit de visvijver aan de Kapelweien in Rimburg visten, hebben behoorlijk veel geluk gehad. Het projectiel ontplofte namelijk niet veel later. 

Magneetvisser Alex Boschitsch zegt enorm geschrokken te zijn van wat er gisteren is gebeurd. "We hebben wel een engeltje op onze schouder gehad want als dat ding bij ons in de buurt was ontploft waren we er nu niet meer geweest."

De magneetvissers waarschuwden rond 21.30 uur de hulpdiensten. Een object dat ze met een sterke magneet uit de vijver gehaald hadden begon opeens te roken. 

Toen het projectiel uiteindelijk ontplofte, lag het op een veilige afstand, maar van tevoren hadden de jongeren er nog mee lopen schudden en er in zitten prikken. Ze wisten toen nog niet waarmee ze te maken hadden. Het was naar alle waarschijnlijkheid een fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog.

Hulpdiensten hadden de omgeving afgezet en inwoners van Rimburg opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden vanwege het vrijkomende fosfor. Uiteindelijk heeft de Explosieve Opruimingsdienst het projectiel opgeruimd. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties