VIDEO: LK Outdoor Dressuur en Springen in Hulsberg

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 21/07/2023 om 13:31
Laatst bewerkt op 21/07/2023 om 13:39

In Hulsberg wordt de komende twee weekenden het Limburgs Kampioenschap Outdoor Dressuur en Springen gehouden.

Rij- en menvereniging Pegasus organiseert het evenement. Vrijdagmorgen werden de laatste voorbereidingen getroffen.

"Het is spannend, het is de eerste keer dat wij dat hier gaan doen", zegt secretaris Julie Jansen. "We verwachten zo'n 600 deelnemers over beide weekenden verdeeld". Dit weekend staan de springwedstrijden op het programma, volgend weekend de dressuur. "Dansen met je paard, dat is dressuur", aldus Jansen.

Over bezoekersaantallen durft de secretaris geen uitspraken te doen. "Dat is koffiedik kijken. Het weer is voor ons een heel belangrijke factor. Een eventueel hitteprotocol is slecht voor de bezoekersaantallen maar ook voor de paarden. Als het weer zo blijft zijn we heel tevreden".

De ongeveer 65 leden van Pegasus krijgen hulp van vrijwilligers. In totaal zijn een kleine 200 mensen betrokken bij het evenement. De leden moeten flexibel inzetbaar zijn. Zo heeft Wendy van Impelen de komende twee weken verschillende taken. "Secretariaat, ringmeester, jurylid, poepschepper en omroepster", zegt ze lachend.

De wedstrijden worden gehouden bij het Equine Park Hulsberg (Stal Bemelmans), aan de Wissengrachtweg 45 in Hulsberg. De entree is gratis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties