VIDEO: Limburgs Museum toont geschiedenis Villa Voerendaal

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 6/05/2022 om 16:08
Laatst bewerkt op 6/05/2022 om 16:32

In het Limburgs Museum in Venlo is vanaf 20 mei de nieuwe tentoonstelling 'Oevers vol Romeinen' te zien. In de tentoonstelling is het verhaal te volgen van de romeinen die langs de Rijn leefden en daarmee ook de mensen die leefden in Villa Voerendaal. 

De opgravingen die hebben plaatsgevonden waar ooit de grote Romeinse villa lag hebben duizenden voorwerpen opgeleverd waarmee archeologen en historici het verhaal van de villa compleet kunnen maken. 

Via 3D ingescande voorwerpen en een interactief beeldscherm kunnen bezoekers van het museum een inzicht krijgen in het leven van de Romeinen en Germanen die er door de tijd heen geleefd hebben. 

Zo is er te zien hoe er een Germaanse boerderij stond. Met akkers en gebouwen voor graanopslag en zelfs een houten muur met een gracht. Met een simpele klik verandert het beeld dan en toont het hoe de villa uitzag die de Romeinen er daarna bouwden. 

De tentoonstelling opent op 20 mei en is te zien tot 4 september 2022. 
 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties