VIDEO: Lichte stijging woninginbraken deze zomer verwacht

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 12/08/2021 om 09:30
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De politie verwacht een lichte toename van het aantal woninginbraken deze zomer. Door corona waren mensen de afgelopen maanden veel thuis. Het aantal woninginbraken daalde daardoor. Nu het aantal mensen dat op reis gaat stijgt, roept de politie mensen weer op om hun huis tijdens de vakantie veilig achter te laten.

De Brunssumse wijkagent Wim Heidendael attendeert mensen voor beveiligingstips op de website politiepunt.nl. Hij adviseert vakantiegangers verder bekenden in te schakelen om een oogje in het zeil te houden. “Zorg ervoor dat de woning een bewoonde indruk maakt”, zegt hij.

Buurtnetwerk Brunssum-Zuid is 6 jaar geleden een Whatsapp-groep gestart. Het aantal deelnemers dat zich hierbij heeft aangesloten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. "De thuisblijvers houden zo de woning van de vakantiegangers in de gaten en attenderen andere bewoners als ze iets verdachts zien. Deze beveiliging werkt het hele jaar door, ook buiten de zomervakantie”, aldus Ivo Boekhorst van het Netwerk.

De wijkagent zegt zich erover te verbazen dat er nog steeds mensen zijn die via de social media wereldkundig maken dat hun huis door vakantie tijdelijk onbewoond is. “Het dievengilde kijkt ook mee,” waarschuwt hij.

De gemeente Brunssum biedt een zogenoemde ‘vakantieservice’. “Als je via de gemeentelijke website meldt in welke periode je vakantie hebt neemt een BOA je huis in zijn controleronde mee”, zegt een gemeentevoorlichter.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties