VIDEO: Lennerd Daneels alweer het goudhaantje voor Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 1/04/2024 om 21:53
Laatst bewerkt op 2/04/2024 om 09:57

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen Jong PSV gewonnen. Op de Herdgang in Eindhoven werd het paasmaandag 2-3, maar dat ging allesbehalve gemakkelijk.

Na de winst van Groningen bij Emmen lag de druk weer op de schouders van Roda JC in de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Roda kon wel weer beschikken over de drie internationals Pena Zauner, Sejk en Raatsie.

Maar Roda begon niet goed aan de wedstrijd want na amper 3 minuten keek het al tegen een 1-0 achterstand aan toen Emir Bars geheel werd vrijgelaten op de linkerflank en ongehinderd kon binnenschieten. Roda had het moeilijk in de aanvangsfase met een gretig Jong PSV maar kwam na 23 minuten weer op gelijke hoogte na en goede actie van Arjen van der Heide die Enirque Pena Zauner bereikte en diens schot nog gekeerd werd door doelman Niek Schiks, maar in de rebound voor de voeten kwam van Vaclac Sejk die de 1-1 aantekende.

Nog geen 4 minuten later kwam Jong PSV alweer op voorsprong toen Jevon Simons een rechtstreeks duel won van Matisse Didden, eerst op de paal schoot en de terugspringende bal in de verre hoek knalde: 2-1. In de extra tijd van de eerste helft kwam Roda toch nog op gelijke hoogte toen Joey Muller vernietigend uithaalde en de 2-2 ruststand op het scorebord bracht.

Roda toonde in het begin van de tweede heft meer initiatief en voerde de druk op. Kans op kans bood zich aan. In het laatste kwartier kwam Jong PSV met tien man te staan toen Egan Riley de tweede gele kaart kreeg en de kleedkamer mocht opzoeken. In de 83 minuut was het weer invaller en goudhaantje Lennerd Daneels die Roda evenals in Tilburg tegen Willem II door een ietwat dwarrelend schot Roda JC de 2-3 zege bezorgde.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties