VIDEO: Koninklijke onderscheiding voor Giel Tillmans

Gepubliceerd op 17/05/2023 om 15:30
Laatst bewerkt op 17/05/2023 om 16:24

Giel Tillmans (71) uit de gemeente Brunssum heeft woensdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij kreeg die uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen.

Tillmans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met name vanwege zijn verdiensten voor de Stichting Volkstuinen In Den Lemmender.

Tillmans is sinds 2007 secretaris van die stichting met een complex met circa 110 tuinen. Sinds 2010 is hij voorzitter. In de tuinen verricht hij vele werkzaamheden. Hij organiseert bakdagen waar vrijwilligers vlaaien, brood en pizza’s bakken. Op deze dagen fungeert hij als animator. Verder is hij betrokken bij het onderhoud van de tuinen.

Ook is hij sinds 2008 bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van Florence Nightingalestraat. Voor deze vereniging coördineert hij praktische zaken en voert hij technisch onderhoud uit, waaronder het verhelpen van storingen en lekkages.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties