VIDEO: Kids ontdekken wat er in ons natuurwater leeft

Gepubliceerd op 10/06/2022 om 16:30
Laatst bewerkt op 10/06/2022 om 18:27

Door heel Nederland vinden vanaf de 10e juni weer de Slootjesdagen plaats. Tijdens de door het Instituut voor Natuureducatie (IVN) georganiseerde activiteiten leren kinderen, met schepnetten in de hand, over het leven in de vele plassen en slootjes van Nederland. 

Ook in Hoensbroek gingen enkele klassen van basisschool Wonderwijs aan de slag. In het water rond de school zochten ze vrijdagochtend naar beestjes die in het water leven zoals salamanders, kevertjes en larven. 

Het IVN maakt van de gelegenheid gebruik om de kinderen ook iets bij te brengen. Aan een tafeltje kregen ze uitleg over hun dag, kregen ze de kans om de beestjes onder een microscoop te bekijken en konden ze de salamanders zelfs vastpakken. 

Hoe meer beestjes in het water, hoe beter de kwaliteit. Niet om te drinken, maar vooral om te leven. Een gebrek aan diertjes of de verkeerde toont aan dat het water vervuild is. 

Het IVN is een organisatie die de natuur dichter bij de mens wil brengen. De Slootjesdagen moeten daar een bijdrage aan leveren. 

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties