VIDEO: Kerstactie voor arme oudere kinderen in Brunssum

Gepubliceerd op 3/12/2020 om 14:16
Laatst bewerkt op 3/12/2020 om 15:11

Initiatiefnemer Yvonne Boekhorst heeft onlangs een kerstactie opgestart. Ze wil dat ook arme oudere kinderen in Brunssum een cadeautje onder de kerstboom krijgen te liggen.

De Brunssumse heeft het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) bereid gevonden om de actie te ondersteunen.

"Het doet me pijn om te lezen hoeveel arme kinderen er zijn in onze gemeente", vertelt Boekhorst. "Voor jonge kinderen is er altijd wel genoeg speelgoed bij inzamelingsacties van goede doelen, maar voor de leeftijd 12- tot 18 jaar is dat anders." Het is te zien aan de invulling van de ruimte in de Microhal, waar al het speelgoed staat opgeslagen. Voor jonge kinderen zijn er honderden speelgoedartikelen te verzameld, maar voor de ietwat oudere doelgroep zijn de speelproducten op één hand te tellen. Daarom is er een rekeningnummer geopend waarop mensen een vrijwillige bijdrage kunnen doneren. Doel hiervan is om een presentje te kunnen kopen voor de leeftijdsgroep, die er volgens Boekhorst, bij dit soort acties 'bekaaid' vanaf komt. "Ik ben een bekende in Brunssum en doe er voor de actie mijn voordeel mee. Zo ben ik ook erg betrokken in het verenigingsleven, waar ik de actie onder de aandacht probeer te brengen." 

"Het CMWW is er om dit soort initiatieven te ondersteunen", laat Ineke Stegink van het CMWW weten. Het CMWW heeft de contacten om de arme jongeren te benaderen of om erachter te komen welke arme jongeren in aanmerking komen voor een kerstcadeau uit deze kerstactie. 

De actie loopt ongeveer tot tien dagen voor Kerstmis. Tot die tijd kunnen mensen speelgoed inleveren of een vrijwillige gift doneren.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties