VIDEO: Jongerenlintjes uitgereikt in de regio

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 21/11/2023 om 10:09
Laatst bewerkt op 21/11/2023 om 17:06

Tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind zijn maandag in diverse gemeenten jeugdlintjes uitgereikt.

De jongeren krijgen een lintje als ze iets goeds hebben gedaan voor hun vrienden, familie, vereniging of een goed doel. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan hun omgeving. Ook een bijzondere (sport)prestatie kan met een jeugdlintje beloond worden.

Voerendaal
In Voerendaal (zie video) kregen zes jongeren een lintje: Anya Schielke (schutterij en wensulance), Mare van Leest (graffiti spoorviaduct en wandel driedaagse), Royes Dahdal (spreekbeurten op scholen over duurzame wereld), Pien Reichrath, Babet Koehn en Sam Keulen (afval opruimen, lege flessen inzamelen voor Oekraïne).

Beekdaelen
In Beekdaelen werden vier jongeren verrast met een lintje. Sterre, (prestaties in de paardensport), Manouk, (o.a. Judo Club Nuth en misdienaar kerk), Pol, (o.a. vrijwilliger bij het JIS en Kunstbende), Michelle, (harmonie Sint Gerlachus, het JIS en diverse commissies). De lintjes werden door burgemeester Eric Geurts uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis in Nuth.

Jeugdlintjes uitgereikt in Brunssum. Foto: Pascal Moors

Brunssum
Ook in de raadzaal in Brunssum werden jeugdlintjes uitgereikt. Vier jongeren kregen de onderscheiding opgespeld door kinderburgemeester Davinya Bergmann, loco-kinderburgemeester Lynn Slagter, en burgemeester Wilma van der Rijt. Finn Heuts (inspanningen voor het Limburgs dialect), Demi Geertsema en Lynn Berends (hulp bij trainingen gymnastiekvereniging D.O.C) en Lareyna Rosalia (talentvolle synchroonzwemster).

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties