VIDEO: 'Jong en oud heeft grote behoefte aan Hoeskamer Doenrade'

foto © ZO-NWS
Kris Nemeth
Gepubliceerd op 27/01/2022 om 14:52
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 14:53

De Hoeskamer gaat een belangrijke plek voor ontmoeting worden in Doenrade. Dat is de vaste overtuiging van voorzitter Lou Smeets van Stichting Streektrefcentrum Doenrade.

Vrijwilligers
Met een team van vijf vrijwilligers is hij nog een paar weken bezig met het ombouwen van de oude peuterspeelzaal van Doenrade tot huiskamer annex activiteitencentrum van het dorp. De stichting kon het gebouwtje achter gemeenschapshuis Gasterie Dobbelsteyn vorig jaar voor een symbolisch bedrag overnemen van de gemeente Beekdaelen. Voorwaarde was dat de voormalige peuterspeelzaal, die twee jaar leeg had gestaan, ten dienste zou komen aan de gemeenschap.

Behoefte
"Doenrade is afgelopen jaren veel voorzieningen kwijtgeraakt. Onlangs sloot het dorpscafé, de basisschool is weg en de voetbalclub gefuseerd. Er is bij inwoners en verenigingen veel interesse voor ons initiatief. Er kunnen kleine activiteiten plaatsvinden maar er is ook een terras waar de bezoekers gebruik van kunnen maken", zegt Smeets.

Financiering
Voor de verbouwing is door het Oranje Fonds een subsidie toegekend van 11.000 euro. "We zijn al een eind op weg om de andere helft via sponsoring zelf bij elkaar te krijgen", zegt Smeets. "We hopen natuurlijk dat de gemeente ons initiatief ook gaat steunen."

Tegenslag
Het gebouwtje waar de Hoeskamer wordt gevestigd was er door de lange leegstand niet erg best aan toe. Doordat het dak lekte en de ketel kapot bleek te zijn, heeft de verbouwing langer geduurd dan voorzien. "We hebben nog een paar weken werk voordat de Hoeskamer open kan. Zo moeten de kindertoiletten vervangen worden door een invalide-wc. De vrijwillgers zijn vrijwel klaar. Met wat er nu nog moet gebeuren, gaan professionele bedrijven mee aan de slag", aldus Smeets.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties