VIDEO: Jeughonken CMWW voorlopig dicht

foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 10/12/2021 om 09:00
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Het jongerenwerk van CMWW in Brunssum en Beekdaelen heeft besloten de jeugdhonken voorlopig dicht te houden. Hoewel de scholen tijdens deze corona-lockdown gewoon open zijn is de situatie in jeugdhonken moeilijker te reguleren.

“Hier komen grote groepen jongeren samen op basis van vrije inloop. We weten dus nooit precies hoeveel jongeren er voor de deur staan en ze wegsturen willen we ook niet”, zegt jongerenwerker Roy Biesmans. “Bovendien is de anderhalve meterregel binnen moeilijk te handhaven”.

Het jongerenwerk houdt de komende tijd digitaal contact met de jongeren in de leeftijd 8 tot 16 jaar. Persoonlijk contact wordt zoveel mogelijk vermeden. Als er signalen zijn dat de jongeren hulp nodig hebben kan er wel een fysiek gesprek gepland worden. ZO-NWS ging kijken in jongerenhonk Basement in Schinveld waar jongeren uit Merkelbeek en Bingelrade meededen aan een digitale bingo onder leiding van jongerenwerker Frits Hartgerink. "De winnaars krijgen de volgende dag persoonlijk hun prijs overhandigd en dat is meteen een moment om een praatje met ze te maken", zegt hij.

De jongerenwerkers bieden, net als begin vorig jaar, een programma met alternatieve buitenactiviteiten aan. Tijdens spellen als jachtseizoen, levend monopoly en urban golf kunnen de jongeren elkaar toch ontmoeten.

Wanneer de jeugdhonken weer open gaan is onduidelijk. “Dat is afhankelijk van de besmettingscijfers”, aldus Biesmans.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties