VIDEO: Jarno Errens na eerste UFC-winst: 'Ik word groter dan Rico Verhoeven'

Jarno Errens
Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/04/2024 om 16:32
Laatst bewerkt op 5/04/2024 om 16:33

Als Jarno Errens de bebloede handschoenen vasthoudt waarmee hij zijn eerste UFC-wedstrijd heeft gewonnen, straalt hij vooral trots uit. De Heerlenaar versloeg de Amerikaan Steven Nguyen en heeft inmiddels naar eigen zeggen de smaak te pakken.

Je mag niet te veel aan de desbetreffende handschoenen komen, want anders is Errens bang dat het bloed van tegenstander Nguyen eraf wordt gewreven. “Dit is toch wel een eerbetoon aan mezelf. Mooier kan het voor mij niet worden dat er van hem nog bloed aan de handschoenen zit. Hierdoor kom ik dichtbij het gevoel dat ik op 23 maart had”, vertelt de UFC-vechter.

De overwinning van de Limburgse kooivechter is door de internationale bond voor de vechtsport UFC uitgeroepen tot ‘Fight of the Month’. Hiermee wilt de organisatie duidelijk maken dat het een echt slagveld is geweest. “Ik heb mijn tegenstander in een wedstrijd van vijftien minuten maar liefst vier keer naar het canvas geslagen, dus een knockdown gescoord. Het was een flinke spektakel partij waar de stoten over en weer gingen”, aldus Jarno.

Errens heeft geen halve maatregelen getroffen in aanloop naar deze wedstrijd. Na twee verloren gevechten heeft hij deze keer voor een andere aanpak gekozen door tien weken als een ware ‘monnik’ te leven. Deze voorbereiding was vooral mentaal erg zwaar. “Het was heel eenzaam. Vooral het sociale contact miste ik heel erg. Normaal ben ik bereid om in de voorbereiding nog iets met vrienden te gaan doen, maar nu heb ik echt al mijn energie in deze voorbereiding gestopt”, geeft Errens aan.

Door deze overwinning is bij Errens het zelfvertrouwen gigantisch gestegen. “Het is niet een vraag, maar het is bijna zeker dat mijn naam groter gaat worden dan Rico Verhoeven. Daar ben ik zeer zeker van overtuigd", vertelt de kooivechter in het trainingscentrum van "Team Thriving" in Heerlen. 

Het volgende gevecht van Jarno Errens laat nog even op zich wachten. Vanwege zijn gebroken neus moet hij eerst toestemming krijgen van zijn dokter, alvorens hij de kooi weer in mag. Als het aan hemzelf ligt gebeurt dat al voor de zomer.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties