VIDEO: Inschrijvingen voor Martin Buber: 'Lopen op schema'

Gepubliceerd op 19/03/2024 om 17:10
Laatst bewerkt op 19/03/2024 om 17:34

Achtste-groepers kunnen zich sinds maandag aanmelden om vanaf het nieuwe schooljaar door te stromen naar de nieuwe middelbare school in Kerkrade: het Martin Buber. De school hanteert een nieuwe onderwijsvorm waarbij niet alleen theorie, maar ook praktijk centraal staat.

De projectleider van het Martin Buber wil nog niet weggeven hoeveel kinderen zich tot nu toe aangemeld hebben, maar volgens geschiedenisdocent Laura van de Kuit lopen ze 'mooi op schema'. De inschrijvingen lopen tot en met 29 maart.

"We spreken nu nog niet over de aantallen, dat komt pas op een later moment. Voor nu hebben kinderen nog anderhalve week de tijd om zich aan te melden", aldus projectleider Frank Ramakers. Maar waarvoor ze zich precies aanmelden, is nog redelijk onbekend. Want de alternatieve onderwijsvorm verschilt sterk van het reguliere onderwijs. Zo krijgen leerlingen niet les in een klas, maar op een leerplein. Daar leren ze in de ochtend theorie, om dat vervolgens in de middag in de praktijk te kunnen brengen.

"Het is een hele mooie uitdaging", vertelt Van de Kuit. "Ik geloof dat dit het onderwijs is waar we naartoe moeten. We moeten kinderen leren waarom ze leren en niet omdat wij vinden dat het in een boekje staat." 

De leerlingen doen uiteindelijk hetzelfde examen als leerlingen van regulier onderwijs, maar daar maakt Van de Kuit zich geen zorgen om: "We werken gewoon met de leerdoelen zoals de overheid die opgesteld heeft. Het diploma dat de kinderen straks behalen, is net zo waardevol als elk ander diploma." Maar daar is Ramakers nu nog niet mee bezig: "Ik zit nu nog helemaal in de flow van wat we nu nog allemaal moeten doen."

"Natuurlijk zal er onzekerheid zitten", aldus Van de Kuit. "Maar wij weten dat we met ons team toppers in huis hebben en ik weet zeker dat dit hartstikke goed gaat komen."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties