VIDEO: Inbrekers die zeggen politie te zijn, ook actief in Heerlen

Foto: (c) ZO-NWS | Inbrekers sloegen onder meer toe in deze straat in Landgraaf: Herlonglaan.
Gepubliceerd op 31/12/2020 om 12:41

Inbrekers die zich voordoen als de politie hebben in de nacht van woensdag op donderdag ook toegeslagen in Heerlen. Dat zegt de politie tegen ZO-NWS.“We hebben vannacht een melding uit Heerlen gekregen. Daar is vermoedelijk ook gezegd dat de inbrekers van de politie waren.”

In Landgraaf is in tien dagen vier keer ingebroken. Daarvan denkt de politie dat de inbrekers dezelfde ‘modus operandi’ (werkwijze, red.) gebruiken. Van twee inbraken in Landgraaf is bekend dat de indringers zeggen dat ze politieagenten zijn en de woning komen doorzoeken. “De inbrekers hebben geen uniformen aan, maar zijn gewoon in burgerkleding. Met zaklampen doorzoeken ze per duo het huis.” Vervolgens verlaten ze de woning met een buit van geld en sieraden.

De politie vermoedt dat de inbraken met elkaar in verband liggen, “maar we kunnen dat nog niet met zekerheid zeggen, omdat nog niemand is aangehouden. Wij gaan er wel vanuit dat het dezelfde daders zijn. Met de informatie die we nu hebben, zijn er minimaal twee verdachten.” De politie sluit niet uit dat er meerdere verdachten of zelfs een groep achter de reeks inbraken zit.De politie waarschuwt mensen in Landgraaf en omstreken voor de inbrekers. “We horen graag als mensen tips hebben of camerabeelden waar het duo op te zien is. Dan horen wij dat heel graag via 0900-8844, aldus Michiel Maes namens de politie.


Advertenties