VIDEO: Hoge opkomst bij protestmars Zuyderland

foto © ZO-NWS | L1
Gepubliceerd op 15/06/2024 om 17:54
Laatst bewerkt op 15/06/2024 om 18:59

Zo'n 700 inwoners van de regio Parkstad Limburg hebben zaterdag gedemonstreerd in Den Haag. Het protest was tegen de uitkleding van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

De bussen kwamen in grote getale aan op het Malieveld. Vervolgens liepen de 700 demonstranten naar het Binnenhof. Ze hadden spanddoeken bij zich en droegen ook mijnwerkershelmen, ter herinnering aan de grote mijnwerkersprotesten uit de jaren zeventig. Op de spanddoeken stonden leuzen als 'Red ons ziekenhuis' en 'Spoed moet'. Ook liep er een drumband mee die de stoet trommelend begeleidde. 

De boodschap is duidelijk volgens de demonstranten: Heel Zuid-Limburg is belangrijk, en dus ook Parkstad. Het uitkleden van medische zorg hoort niet bij de waardering voor deze regio. "Fantastisch om te zien, die saamhorigheid, na bijna drie uur in de bus. Ze laten duidelijk hun stem horen", vertelt organisator Theo De Groot. 

Op het Binnenhof spraken ze met de landelijke politici Henri Bontenbal (CDA) en Jimmy Dijk (SP). Maar ook Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) uit Maastricht. De PVV had zich afgemeld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties