VIDEO: Hitte Alpen brengt professionele skiërs naar Landgraaf

Gepubliceerd op 16/08/2022 om 17:30
Laatst bewerkt op 16/08/2022 om 17:51

Door de warmte in de Alpen worden er niet alleen wandelroutes afgesloten maar ook skipistes. Het gebrek aan natuurlijke locaties voor professionele teams om te trainen leidt tot drukte bij SnowWorld Landgraaf. 

Steeds meer gletsjers smelten en zijn niet meer geschikt om op te skiën. Sommige teams boeken inmiddels al enkele jaren achter elkaar een plek in Landgraaf. "Het is inmiddels zo druk geworden dat we sommige last minute reserveringen af hebben moeten wijzen", zegt reserveringsmedewerker Erik Hoven.

Op dit moment trainen er teams uit IJsland, Zwitserland, Amerika en Italië in SnowWorld. Zo ook het jongeren team van de Burke Mountain Academy uit de Verenigde Staten. De Academy komt al een aantal jaar naar Limburg. Voor het jongerenteam is het de eerste keer. 

"Het is voor ons makkelijk om van Boston naar Amsterdam te vliegen. Je pakt dan een bus en bent zo bij het hotel dat naast de piste ligt", zegt coach Terry DelliQuadri. Daarnaast is het vanwege de waarde van de euro ook voordeliger voor het team uit Amerika. 

Voor SnowWorld zelf komt het wel goed uit dat de gletsjers gesloten zijn. "Je durft het bijna niet te zeggen, maar business is booming", aldus Hoven. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties