VIDEO: Het Zomerfestival Voerendaal komt er weer aan

Gepubliceerd op 31/05/2022 om 15:32
Laatst bewerkt op 31/05/2022 om 15:42

Ook dit jaar vindt weer het Zomerfestival Voerendaal plaats. Verspreid over 10 dagen zijn er 30 evenementen waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Bijzonder ook is de samenwerking met IBA Parkstad.

De evenementen vinden plaats op verschillende pittoreske plekken in de gemeente Voerendaal. Zo kunnen bezoekers zich bij de Huiskenshof als God in Frankrijk voelen terwijl ze al luisterend naar Franse chansons kaas eten en wijn drinken. 

Ook komt de bioscoop terug. Omdat er geen coronamaatregelen meer zijn deze keer niet in de auto, maar gewoon in de open lucht. De film die speelt: Amélie. Een Franse romantische komediefilm uit 2001. De film beschrijft het sprookjesachtige verhaal van de jonge vrouw Amélie die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. 

Het Zomerfestival wordt geopend op 3 juni met een soort minifestival. Daarbij worden twee podia ingericht en komen bands spelen van het Muziekcollectief Voerendaal maar ook de Nieuwe Nor. De rock, blues en funk moet ook een jonger publiek aantrekken. 

De sluiting op zondag 12 juni vindt plaats tijdens de Zomerfestival Fair bij Kasteel Puth, uitgebreid met een kunstveiling en ‘tussen hemel en aarde’ taxatie van de Vriend van de Laurentius. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties