VIDEO: Hekwerk Clemensdomein geplaatst

foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 15/12/2021 om 16:03
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Rond een deel van het Clemensdomein in Merkelbeek is maandag begonnen met het plaatsen van een meters hoog hekwerk. Het metalen hek staat tussen betonnen zuilen en laat een silhouet zien van het kloostercomplex dat er stond.

“Met de plaatsing is een nieuwe fase in de ontwikkeling van het Clemensdomein gerealiseerd”, zegt projectmanager Tom Ritt van de gemeente Brunssum. Tot dit voorjaar wordt het Clemenspark aangelegd, waarin ook een deel van de oude kloostertuin wordt gereconstrueerd. Door het Clemensdomein lopen straks wandel- en fietsroutes.

Het hele project, waarin de gemeente Brunssum en Beekdaelen samen optrekken, heeft tot doel de geschiedenis rond het monumentale kerkje weer 'beleefbaar' te maken. De zuilen worden de komende tijd nog ingemetseld en het hekwerk wordt nog geverfd.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties