VIDEO: Heerlen plant 1000e boom in Hoensbroek

foto: Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 23/03/2023 om 10:59
Laatst bewerkt op 23/03/2023 om 11:12

Wethouder Marco Peters van Heerlen heeft woensdag een handje geholpen bij het planten van de 1000e boom in het kader van de klimaatadaptatie. De boom staat op de middengeleider op de kruising bij het kasteel in Hoensbroek.

De gemeente heeft plekken gezocht waar de bomen het hardste nodig waren. Ook inwoners met ideeën voor een goede plek konden dit doorgeven. Heerlen is in 2022 gestart met het planten van de 1000 klimaatbomen om verschillende redenen.

Groen en bomen helpen de effecten van klimaatverandering te bestrijden. Door de schaduw en verdamping van water zorgen de bomen voor verlichting bij hitte. Door water op te nemen en later af te geven, helpen ze tegen wateroverlast. Daarnaast nemen ze CO2 op en houden het vast. Bovendien hebben de bomen in de buurt een positief effect op mensen en hun gezondheid.

Bomen planten is duurder op middengeleiders en andere stenen ondergronden omdat er meer gegraven moet worden. Het 1000 bomenproject kost in totaal 1,6 miljoen euro.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties