VIDEO: Heel Heerlen Graaft start dit weekend

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 8/09/2023 om 16:56
Laatst bewerkt op 8/09/2023 om 16:56

De grote graafdagen van Heel Heerlen Graaft staan voor de deur. Dit weekend gaan ruim 160 vrijwilligers archeologisch onderzoek doen in het Romeins kwartier van Heerlen.

In 25 tuinen en in de openbare ruimte van het Romeins Kwartier hopen de onderzoekers resten uit de tijd van de Romeinen op te graven.

De afgelopen maanden werden de bewoners en vrijwilligers al uitgebreid meegenomen in de wondere wereld van de archeologie zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen gaan. 

Wethouder cultuur en erfgoed Jordy Clemens kijkt uit naar de vondsten: "Voor het eerst in Nederland wordt er op deze schaal samen met inwoners een archeologisch onderzoek uitgevoerd in een stad. Ik ben enorm trots en vereerd dat zoveel Heerlenaren meedoen aan dit unieke project en ik kijk uit naar de ervaringen van onze inwoners en de vondsten die aan het licht komen."

De graafactiviteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties