VIDEO: Handtekeningenactie tegen 'onveilige' Maastrichterstraat Brunssum

Gepubliceerd op 17/06/2022 om 16:05
Laatst bewerkt op 17/06/2022 om 16:52

Geparkeerde auto's langs de weg belemmeren het zicht, het trottoir is soms niet breed genoeg en fietsers fietsen regelmatig op de stoep. Voor Jen van Leest was er geen houden meer aan. Hij startte een handtekeningenactie. 

Inmiddels heeft hij bijna 20 formulieren vol met handtekeningen. 

De onlangs aangepaste Maastrichterstraat in Brunssum heeft de omgeving alleen maar onveiliger gemaakt vinden de ondertekenaars. Door het fietspad van de weg te scheiden en er parkeerplaatsen tussen te maken is het te onoverzichtelijk geworden vinden ze. 

Zo is het voor mensen die hun oprit aan de weg hebben moeilijk om er veilig op en af te rijden. Door de geparkeerde auto's is slecht zien of er nou fietsers aankomen of niet, ook tijdens het eraf rijden zijn aankomende auto's pas laat zichtbaar.

De handtekeningenactie kan op behoorlijk wat steun rekenen. Maar twee van de ondertekenaars kunnen zich vinden in de aanpassingen die gemaakt zijn. De rest is ontevreden over de veiligheidssituatie aan de straat. 

De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de klachten. “Wij hebben gekeken naar mogelijke oplossingen. Hierover ontvangen bewoners binnenkort een brief. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid nog deze maand zijn”, aldus een woordvoerder. 

Wat van Leest betreft mag de bulldozer er over heen en wordt de straat weer een beetje zoals vroeger, maar dan beter. Wat de echte oplossing moet zijn weet ook hij niet. "Maar daar zijn mensen voor die dat eigenlijk beter zouden moeten weten dan ik", aldus van Leest. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties