VIDEO: Gorilla geboren in GaiaZOO

foto: GaiaZOO
Gepubliceerd op 12/04/2024 om 10:18
Laatst bewerkt op 13/04/2024 om 11:35

In dierentuin GaiaZOO is deze week een gorilla geboren. De laatste keer dat een gorille in Kerkrade het levenslicht zag is inmiddels 10 jaar geleden, zo laat de dierentuin weten.

Het was al bekend dat het vrouwtje zwanger was, dus onverwacht kwam de geboorte niet. Dierenverzorgers troffen het jong dinsdagochtend aan in de armen van de moeder. De vader is de nieuwe leider van de groep die in 2022 in GaiaZOO werd uitgezet nadat zijn voorganger in 2021 was overleden. 

"Deze geboorte is belangrijk, omdat de zilverrug zich nog niet eerder had voortgeplant", laat GaiaZOO weten. "Op deze manier draagt GaiaZOO bij aan een genetisch gezonde populatie van westelijke laaglandgorilla’s binnen de Europese dierentuinen. Zo fungeren de gorilla’s in dierentuinen als een vangnet voor als deze ernstig bedreigde soort zou uitsterven in het wild."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties