VIDEO: Goede start voor Stichting Geniet namens Anique

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 11/06/2021 om 09:50
Laatst bewerkt op 11/06/2021 om 10:24

De Stichting Geniet namens Anique heeft een goede start gekend. Dat laat Pierre Erens voorzitter en vader van de ongeneeslijk zieke Anique uit Schinveld weten.

Op de verjaardag van Anique is de stichting officieel opgericht. "We hebben het er druk mee", zegt Pierre Erens. "Soms sta ik ervan te kijken welke personen een geldbedrag schenken aan de stichting. Het zijn ook vaak mensen die je niet persoonlijk kent, maar wel van ons verhaal afweten. Dat is toch wel hartverwarmend."

Via haar vader laat Anique weten "hoteldebotel" te zijn met haar eigen stichting, vooral door alle positieve reacties en aangemelde donateurs.

Drie jaar geleden werd bij Anique een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Momenteel is ze opnieuw onder behandeling en probeert ze waar mogelijk te genieten.  Anique is 25 jaar en heeft zelf ondervonden dat er weinig goede doelen, die initiatieven  organiseren voor mensen van haar leeftijd met kanker. Daarom wil ze met haar eigen stichting iets nalaten voor lotgenoten. "Anique heeft hierdoor bewust gekozen om als stichting in actie te komen voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar met kanker. Bovendien zijn er voor jongere zieken meer initiatiefnemers", vertelt Pierre.

Volgens de voorzitter van de stichting hebben donateurs de weg naar Stichting Geniet namens Anique wel gevonden. "Er komt best wel veel geld binnen. Nu is het de taak om ook bij onze doelgroep onder de aandacht te komen." Dat doet de vader en tevens voorzitter niet alleen. Daarbij krijgt hij hulp van vrienden. Nicole Balk (penningmeester) en Meriam Noteborn (secretaris) vormen samen met Pierre het dagelijks bestuur.

Flyers die bij specialisten worden neergelegd en de kracht van social media moeten gaan zorgen voor de aanmeldingen. "Verzoeken kunnen worden ingediend door vrienden, bekenden of door iemand zelf. Dat kan via een reactieformulier op onze website. Vervolgens gaan we kijken wat we daarin kunnen betekenen. Als er vervoer nodig is, zijn we bereid dat ook te regelen."

Reclame

Advertenties